Belföld

A székesfehérvári Fidesz együttműködne a polgármesterrel

Az együttműködés szükségességét és feltételeit rögzítő négypontos javaslatot fogalmazott meg és juttatott el a város polgármesteréhez a Fidesz székesfehérvári szervezete - jelentette be kedden sajtótájékoztatón a párt városi elnöke.

Az önkormányzati választások Székesfehérváron nem eredményeztek ugyan teljes fordulatot, de a baloldal elveszítette korábbi többségét a közgyűlésben. Az önkormányzati patthelyzet körüli állapot feloldására, a Fidesz négypontos javaslatot, “minimum programot” fogalmazott meg – mondta el Gógl Árpád. A javaslat rögzíti az együttműködés szükségességét, de azt a város érdekében feltételekhez köti.

Valós képet szeretne kapni a település gazdasági helyzetéről, a közvagyonról és az adósságról és tiszta mederbe terelné a közpénzek elköltését a közbeszerzési rend megreformálása és áttekinthetőbbé tétele révén. Reális jövőkép megfogalmazását tartja szükségesnek, különös tekintettel a regionális lehetőségekre, valamint javasolja egy pártközi önkormányzati tanácsadó testület felállítását.

Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő, a Fidesz székesfehérvári alelnöke szerint a választók egyik politikai oldalt sem hatalmazták fel az egyedüli irányításra, számukra “együttműködési kényszert” írtak elő.

A 32 tagú székesfehérvári közgyűlésbe mindkét politikai oldal 15-15 képviselőjét választották be. Egy képviselője van az MDF-nek, egy pedig a civil szervezetek képviselőiből alakult Városunk Lakóiért Szövetségnek, a VÁLASZ-nak.

Polgármesterré az MSZP-SZDSZ-Fehérvári Polgárok Egyesülete közös jelöltjét, Warvasovszky Tihamért választották. Az MDF – mint azt Viniczai Tibor a párt városi elnöke az MTI-nek elmondta – meg kívánja tartani az önállóságát és helyét a politikai paletta jobb oldalán. Székesfehérvár érdekében kész együttműködni, de nem kíván a baloldallal megállapodást kötni. A VÁLASZ képviselőjét az MTI-nek nem sikerült elérnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik