Belföld

A Kossuth téri tüntetők Orbán Viktorral egyeztetnének

Levélben kezdeményeztek egyeztető tárgyalást Orbán Viktornál, a Fidesz elnökénél a Kossuth téri tüntetés szervezői – közölték a kezdeményezők kedden, a Parlament előtt tartott tájékoztatójukon.

„Meggyőződésünk, hogy a Kossuth téri erkölcsi forradalom mint a magyar nép elemi erejű megmozdulása jelentős mértékben hozzájárult a balliberális pártok katasztrofális vereségéhez az önkormányzati választásokon. Mindezek alapján a nemzeti egység mindenekfelett álló fenntartása érdekében ezennel egyeztető tárgyalást kezdeményezünk a 2006. október hó 6. napjára tervezett Kossuth téri nagygyűlésünkkel kapcsolatban” – olvasható a Kossuth téri tüntetők, Szakács András, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik ügyvivője, felelős rendező és Tamás Károly, a Forradalmi Nemzeti Bizottmány elnöke aláírásával Orbán Viktorhoz, a Fidesz elnökéhez intézett levélben.


A tüntetés szervezői elmondták, hogy Orbán Viktor és pártja mellett egyeztetéssorozatot kezdeményeznek a Magyarok Világszövetségével is.

Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 másik ügyvivője úgy fogalmazott, hogy „helyzet van a Kossuth téren” Orbán Viktor 72 órára szóló ultimátuma következtében. Nagy örömmel fogadják a legnagyobb ellenzéki párt nagygyűlését, mivel nem akarják, hogy a tüntetés egy szűk szubkultúra tiltakozása legyen. Hozzáfűzte, hogy a tüntetést alulról építkező civil kezdeményezésnek tekintik és nem kívánják, hogy párthatározatokkal működjön. Az is céljuk, hogy ne Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor pártelnök személyes vitája legyen napirenden, hanem nemzeti sorskérdéseket vitassanak meg.

A pénteki nagygyűlés részleteiről szerettük volna megkérdezni Navracsics Tibort is keddi sajtótájékoztatóján, de a FigyelőNet kérdésére érdemben nem reagált. A Fidesz késő délutáni közleménye szerint “a Fidesz péntekre tervezett nagygyűléshez kapcsolódóan minden szükséges technikai egyeztetést lefolytat az illetékes hatóságokkal, valamint azon szervezetekkel, melyeknek a Kossuth térre érvényes területfoglalási engedélyük van az adott időszakban”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik