Belföld

A Fidesz EP-delegációja népszavazásnak tartja választást

A Fidesz európai parlamenti delegációja "egyértelmű, népszavazással felérő véleménynyilvánításnak tartja a vasárnap lezajlott választásokat"- áll abban a közleményben, amelyet a képviselők az MTI brüsszeli irodájához juttattak el kedden.

A választások “eredményeként személyesen Gyurcsány Ferenc kormánya, és annak programja megbukott. Bebizonyosodott, hogy a kérkedő hazugság politikáját – minden nyomás ellenére – a magyar nép nem hajlandó elfogadni. A magyar polgárok, a választók erkölcsi követelése, hogy Gyurcsány Ferenc, mint a magyarországi politikai kibontakozás legfőbb akadálya, és kormánya mondjon le, ezzel utat nyitva a kibontakozáshoz” – véli a közlemény.

A delegáció “meggyőződése, hogy nem lehet hazugságokra építeni politikai programot, nem lehet hazudni reggel, éjjel és este”. “Mi, európai parlamenti képviselők az elmúlt két év során tanúi lehettünk, miként lett Magyarország – az újonnan csatlakozott országok közül – éllovasból gyámság alá helyezett sereghajtó” – így a közlemény.

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség vasárnapi “elsöprő sikere az önkormányzati választásokon lehetőséget ad a kibontakozásra, az ország megtépázott európai tekintélyének helyreállítására. Meggyőződésünk, hogy ez minden magyar és európai polgár közös érdeke” – húzták alá a fideszes képviselők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik