Belföld

Varga: a szakértői kormány megoldás lehet

A válságból kiutat kell találni, s erre az egyik lehetséges megoldás a Fidesz által javasolt korlátozott mandátumú szakértői kormány - mondta Varga Mihály hétfőn a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

A Fidesz alelnöke hangsúlyozta, ez nem azt jelenti, hogy a pártja kormányozna ezen keresztül, nem a parlamentben kialakult mandátum-arányokat akarják megváltoztatni. A választók szerinte vasárnap egyértelműen kifejezték véleményüket, azt, hogy az országban “nem jó irányba mennek a dolgok”.

“A köztársasági elnök tegnap elég világosan fogalmazott, az a miniszterelnök, aki egy ország bizalmával visszaél (…), ezzel az emberrel nem lehet tovább együttdolgozni, nem kérheti az emberek bizalmát ahhoz, hogy a válságból kivezető szükséges lépéseket is az ország elé tárja” – mondta Varga Mihály, felidézve Sólyom László államfő vasárnap esti beszédét.

A fideszes politikus kifejtette, lehet hogy szükség van megszorításokra, olyan lépésekre amelyek megteremtik az államháztartás egyensúlyát, de ezt nem lehet egy olyan embertől elfogadni, aki a “szemünkbe mondja, hogy visszaélt a bizalmunkkal”.

Varga Mihály egy kérdésre válaszolva hangsúlyozta, a külföldi befektetőknek is érdekük, hogy az országban stabilitás legyen, de a Fidesz szerint a stabilitás Gyurcsány Ferenccel ma már nem fenntartható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik