Belföld

Tarlós: gratulálni nem tudok

Véget ért egy nagy csata, megszületett a végeredmény – kommentálta az eredményeket Tarlós István. Elismerem Demszky Gábor győzelmét, de gratulálni nem tudok – mondta a független jelölt, aki szerint Budapest immár nem liberális város.

Tarlós Istvánt hatalmas tapssal köszöntötték, miután az adatok 99,5 százalékos feldolgozottsága mellett már egyértelművé vált, hogy igencsak megszorongatta a Budapestet 16 éve irányító Demszky Gábort. A független jelöltként induló Tarlós mindössze 1,8 százalékkal maradt alul Demszky Gáborral szemben.

„A kis lenézett, lebunkózott, leegyszerűsített kerületi polgármester megnehezítette a nagy Demszky Gábor életét” – fogalmazott Tarlós István, aki szerint a jövőben már senki sem mondhatja, hogy Budapest liberális város. Az aspiráns a FigyelőNetnek hozzátette: Demszkyvel ellentétben számított arra, hogy szoros eredmény születik, és azt is el tudta képzelni, hogy az ő javára.

Tarlós István ugyanakkor éles szavakkal bírálta az MDF-et, mert véleménye szerint Demszky Gábort egyedül az MDF segítette győzelemre. Az MDF kiírta magát a konzervatív pártok köréből, mondta Tarlós, majd burkoltan utalt arra, hogy bizonyos korábbi módszerei miatt a demokratikus pártok köréből is. Dávid Ibolya mindenesetre megérdemel néhány szál vörös rózsát – fejezte be beszédét Tarlós István. Lapunknak kiemelte: ha az MDF nem állít saját jelöltet, ma nem Demszky Gábornak hívnák a főpolgármestert.


A főpolgármester-jelölt a FigyelőNetnek elmondta: vidáman veszi tudomásul az eredményt, mert olyan, mint egy sportoló: nem az életéért küzdött. Azt viszont még nem tudta megmondani, négy év múlva is megmérkőzik-e. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy míg ő végig szakmai kritikával illette ellenfeleit, addig liberális oldalról – mint fogalmazott – “olyan gunyoros, nemtelen, lenéző viselkedéssel találkoztam, amely mifelénk a külvárosban nem is besorolható”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik