Belföld

Kevesen voltak a Kossuth téren

Több szónok is a Fidesz, illetve a jobboldal átütő sikereként értékelte az önkormányzati választásokat hétfőn este a fővárosi Kossuth téri demonstráción, amelyen mintegy 2500 tüntető követeli Gyurcsány Ferenc távozását és új parlamenti választás kiírását.

A felszólalók hangoztatták, hogy jóllehet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök péntekre bizalmi szavazást kért a rendkívüli parlamenti ülésnapon, véleményük szerint azonban erre semmi szükség, mert a nép a vasárnapi önkormányzati választásokon megvonta tőle és kormányától a bizalmat.

Kisebb vitát követően szót kapott a Forradalmi Nemzeti Bizottmány tagja, Kőrösi Imre volt MDF-es képviselő is, aki egyebek mellett javasolta: csütörtökön a demonstrálók menjenek a Hősök terére, ahol a forradalom legfontosabb, eddig kivívott vívmányait fogják ismertetni.

A Kossuth téren forgalomkorlátozásra nem volt szükség, a villamos is zavartalanul közlekedett. A Parlament épülete előtt a rendőrök nem állnak sorfalat, mindössze két járőrpáros sétál a kordon mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik