Belföld

Demszky: Budapest liberális maradt

Az ötödik csatáját megnyerő főpolgármester szerint Budapest a vandalizmus helyett ismét a béke fővárosa lett.

Budapest liberális város – kezdte beszédét legfőbb riválisának ezzel ellentétes megállapítására utalva Demszky Gábor, aki ötödik alkalommal győzött a budapesti főpolgármester-választáson. Ezért ötször mondott köszönetet. „Köszönöm azt, hogy visszaállították az utóbbi időben megrendült főváros képét, a vandalizmus helyett ismét a béke fővárosa lett Budapest. Nem utcai harcok, hanem a nyugati demokráciák fővárosa”- fogalmazott az szabad demokrata politikus, aki köszönetet mondott nem csupán saját szavazóinak, hanem azoknak is, akik riválisaira szavaztak.

Óriási dolognak tartom, hogy mint eddig is, most is itt volt a legnagyobb részvétel, fogalmazott Demszky, majd köszönetet mondott azért is, hogy – bár minimálisra csökkent – de megmaradt a fővárosi közgyűlésben az MSZP-SZDSZ koalíció többsége. „Köszönet azért, hogy többségünk lesz, ennek a többségnek köszönhetően Budapest a szabadság, a béke és a szolidaritás fővárosa marad”- fogalmazott a főpolgármester, hozzátéve hogy folytatják az építkezés politikáját együttműködve a Gyurcsány-kormánnyal.

A szabad demokraták listavezetője emlékeztette a hallgatóságot arra, hogy az áprilisban elért 12 százalékkal szemben pártja most 14 százalékot szerzett, s köszönetet mondott a szabad demokrata polgármestereknek: Weinek Leonárdnak, Gegesy Ferencnek és Csécsei Bélának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik