Belföld

Tárki: Fidesz-többség a fővárosban

A Tárki is Demszky győzelmét mérte, a fővárosban viszont – a többi közvélemény-kutatótól eltérően – Fidesz-többségre számít.

A Tárki eredményei némileg mást mutatnak, mint a többi cég: a fővárosi listás szavazáson kis különbséggel a Fidesz–KDNP győzelmét jósolja. A Tárki a Tények című műsor megbízásából, hatszáz fős minta alapján készült felmérése szerint az összes megkérdezett 30 százaléka a Fidesz–KDNP-szövetséget, 28 százaléka az MSZP-t támogatta. Az SZDSZ 9, az MDF 7 százalékot kapott. A megkeresett emberek 22 százaléka nem adott választ.

Abban azonban egyetért a többi kutatóval, hogy a főpolgármesteri választáson az SZDSZ és az MSZP közös támogatásával indult Demszky Gábor győzelmét valószínűsíti. A megkérdezett 40 százaléka válaszolt úgy, hogy Demszky Gáborra szavaz, 31 százalékuk a független jelöltként induló, Fidesz által is támogatott Tarlós Istvánt, 6 százalékuk Katona Kálmánt (MDF) nevezte meg. A megszólítottak 22 százaléka nem mondta meg, melyik jelölt mellett áll. A biztos választók körében 51 százalékos volt Demszky Gábor, 40 százalékos Tarlós István, míg 8 százalékos Katona Kálmán támogatottsága.

Az adatokat péntek délután és szombaton gyűjtötték össze telefonos és személyes megkérdezéssel, a kérdések csak a főpolgármester-választásra és a pártlistára irányultak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik