Belföld

Semjén: a pártlistás szavazatok a társadalom ítéletét mutatják

A polgármesterekre leadott szavazatok a személynek szólnak, de a pártlistákra adott szavazatok világosan mutatják a társadalom véleményét és ítéletét, amit a politikának tiszteletben kell tartania – mondta Semjén Zsolt.

Sólyom László iránymutatása egyértelmű – szögezte le a KDNP elnöke a Magyar Televíziónak, hozzátéve, hogy a Gyurcsány Ferenc „által elindított hazugságáradat megoldása alkotmányos keretek között a parlamentben lehetséges”. Mint megjegyezte, ez nem jelenti azt, hogy az ellenzéknek vagy a magyar nép egészének ne lehetne ehhez szava.

Semjén Zsolt úgy vélekedett, hogy a köztársasági elnök „teljesen világos iránymutatása” egybeesik a KDNP által képviselt állásponttal.

„A köztársasági elnök alkotmányos keretei adva vannak, az erkölcsi ítélete pedig napnál világosabb. A választópolgároknak most megnyílt a lehetőségük arra, hogy a valóság ismeretében mondják ki a véleményüket, fejezzék ki akaratukat” – fejtette ki. „Így nem mehetnek tovább a dolgok” – összegezte a véleményét Semjén Zsolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik