Belföld

Semjén: az ellenzék nyert

A KDNP elnöke szerint nevetséges, ahogy a szocialista politikusok mentik a menthetetlent.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke lapunknak elmondta: a jelenlegi feldolgozottság ismeretében is jó eséllyel előre kijelenthető, hogy az ellenzéki pártok nyerték a választásokat. Lendvai Ildikó kijelentésével kapcsolatban elmondta: nevetséges, ahogy az MSZP politikusa menteni próbálja a menthetetlent. A pártelnök megismételte a Fidesz helyettes szóvivője által elmondottakat, mely szerint minden eddiginél többen mentek el szavazni, ez mutatja, hogy milyen komoly a helyzet.

A polgármesterekre leadott szavazatok a személynek szólnak, de a pártlistákra adott szavazatok világosan mutatják a társadalom véleményét és ítéletét, amit a politikának tiszteletben kell tartania – mondta Semjén Zsolt, a KDNP elnöke az államfő vasárnap esti beszédével kapcsolatban a Magyar Televíziónak nyilatkozva. Sólyom László iránymutatása egyértelmű – szögezte le a párt elnöke, hozzátéve, hogy a Gyurcsány Ferenc “által elindított hazugságáradat megoldása alkotmányos keretek között a parlamentben lehetséges”.

Mint megjegyezte, ez nem jelenti azt, hogy az ellenzéknek vagy a magyar nép egészének ne lehetne ehhez szava. Semjén Zsolt úgy vélekedett, hogy a köztársasági elnök „teljesen világos iránymutatása” egybeesik a KDNP által képviselt állásponttal.

„A köztársasági elnök alkotmányos keretei adva vannak, az erkölcsi ítélete pedig napnál világosabb. A választópolgároknak most megnyílt a lehetősége arra, hogy a valóság ismeretében mondják ki a véleményüket, fejezzék ki akaratukat” – fejtette ki. Így nem mehetnek tovább a dolgok, mint ahogy mostanáig mentek – összegezte véleményét Semjén Zsolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik