Belföld

Nincs számottevő demonstráció országszerte

Balatonfüreden öt gépkocsi zárja el a főutat, a demonstrációk azonban nem újultak ki Veszprém megyében, csendesek az utcák Nógrádban is. Debrecenben mintegy százan követelik a kormány távozását, Sárospatakon alig egytucatnyian vannak az utcán.

Balatonfüred belterületén, a 71-es balatoni főutat félpályán zárja el 19 óra 20 perctől öt személygépkocsi – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az autók időnként tovább haladnak a főúton, majd új helyszínen ismét leállnak a forgalmi sávban. Emberek csoportosulását, demonstrációját azonban nem tapasztalja a füredi rendőrség – tette hozzá a szóvivő.

Veszprém megye más településein nem újultak ki a kampánycsend múltával a korábbi napok tüntetései, demonstrációi – mondta Dániel-Tóth Zoltán. Ezt erősítette meg érdeklődésére Zsédenyi Imre, Veszprém megye főjegyzője is, aki szerint nyugodt körülmények közt, rendkívüli esemény nélkül zajlott le a megyében a választás és 19 óra után sem jeleztek a községekből, városokból utcai „megmozdulásokat”.

Sárospatakon ismét megjelentek a demonstrálók

Két nap csend után vasárnap este hét órát követően ismét megjelentek Sárospatakon a kormány és Gyurcsány Ferenc lemondását követelők, a demonstrálók azonban alig tucatnyian vannak.

Nógrád megyében nincsenek tüntetések

Nógrád megyében nem újultak ki vasárnap este a választási kampánycsend zárultával a korábbi napok kormányellenes tüntetései. Nógrádban szeptember 18-22 között száz-négyszáz fős csoportok tüntettek Balassagyarmaton, Pásztón, Szécsényben és Salgótarjánban a kormányfő lemondását követelve.

A kormány távozását követelők gyülekeznek Debrecenben

A kampánycsend befejezését követő percekben mintegy százan gyűltek össze Debrecen főterén, akik Gyurcsány Ferenc és kormányának távozását követelik. Debrecenben hétfőn lesz két hete, hogy minden este többszázas, illetve többezres tömeg gyűlik össze a Nagytemplom előtti téren. A nemzetiszínű és Árpád-sávos zászlókat lengető tömeg óriáskivetítőn keresztül figyeli és várja a választási eredményeket. Az egyik szónok kijelentette, hogy vége a békés hangnak, s addig nem mennek haza, amíg „ezek nem távoznak”. A térre egyébként további több száz demonstrálót várnak a késő esti órákban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik