Belföld

Négy elutasított bejelentés Szegeden

Összesen négy bejelentés, illetve kifogás érkezett a szegedi választási bizottsághoz, de mindet elutasították – közölte a bizottság elnöke vasárnap.

Könczöl László elmondta: a kampánycsenddel kapcsolatban két bejelentés érkezett. Az egyikben a bejelentő egy szamizdatot talált a postaládájában, de nem tudta megmondani, hogy a kiadvány mikor került a ládájába.

A másik esetben a kifogással élő egy internetes weboldalon megjelenő hirdetésnek tűnő szöveget jelentett be, amely a péntek esti szegedi polgármester-jelölti vitáról, illetve az arról kivonuló jobboldali jelöltről szól. Ebben az esetben csak akkor lehetne kampánycsendsértésről beszélni, ha bebizonyítják, hogy a szöveg szeptember 29-e után került a világhálóra; a bizottság egyértelműen megállapította, hogy a hirdetés már korábban ott volt.

Egy idősebb hölgy is bejelentést tett, mert szerinte olyan sms-t kapott, amely a választói akaratát befolyásolja. Az előterjesztő nem tudott adatot szolgáltatni arról, hogy ki és mikor küldte a szöveges üzenetet számára.

A negyedik észrevétel a kopogtatócédulák beadását érintette; az ajánlószelvények összeszedésének, nyilvántartásba vételének utolsó határideje már régen lejárt, de a bejelentő október 1-jén emelt kifogást.

A bizottság mind a négy bejelentést elutasította.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik