Belföld

Katona nem bánkódik

Katona Kálmán szerint baloldalról is szerzett szavazatokat az MDF főpolgármester-jelöltjeként; a politikus az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, nem bánja, hogy a vasárnap esti adatok alapján úgy tűnik, nem lesz főpolgármester.

„Ugyanaz az eredmény, mintha nem indultam volna, azzal a különbséggel, hogy a közgyűlésben így lesznek képviselőink, akkor meg nem biztos, hogy lettek volna” – értékelte az adatokat Katona Kálmán Budapesten, a Magyar Demokrata Fórum székházában. A politikus szerint inkább Demszky Gábortól, mint Tarlós Istvántól szerzett szavazatokat az október elsejei voksoláson, ugyanakkor szerinte több szavazatot hódított el baloldalról, mint jobbról.

Az adatok mintegy 46 százalékos feldolgozottsága alapján Katona Kálmán, Demszky Gábor és Tarlós István után, a harmadik helyen áll, kevesebb mint hatszázalékos eredménnyel a főpolgármester-jelöltek rangsorában.

A Medián, a Tárki és a Gallup is Demszky Gábor győzelmére számít a budapesti főpolgármester-választáson a közvélemény-kutatási adatok alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik