Belföld

Gyurcsány: értem a kritikát

Hallom a választók kritikáját, és értem is azokat – fogalmazott Gyurcsány Ferenc a választási eredményeket értékelő sajtótájékoztatóján. A miniszterelnök ugyanakkor hangsúlyozta, továbbra is érzi pártja és a koalíciós partner támogatását, és nincs kétsége abban, hogy eddigi politikáját kell folytatnia.

A választók ma több dologról mondtak véleményt: a személyes jelölteken kívül a kormány politikájáról is, mondta el Gyurcsány Ferenc.

A nyilvánvaló kritika dacára mindez arra ösztönzi a miniszterelnököt, hogy végiggondolják, mit az amit jól csinálnak, és mi az amit nem.

A kormány politikájának három eleme van, mutatott rá Gyurcsány: a költségvetési kiigazítás, a reformok folytatása, valamint a fejlesztések és a beruházások politikája.

Amennyiben ezek folytatásához megvan a parlamenti többséget adó pártok támogatása, akkor ezt a politikát folytatni kell – közölte Gyurcsány.

A kormányfő elmondta azt is, az este folyamán többször beszélt Kuncze Gáborral, aki megerősítette őt a támogatásáról. Rövid távon ez kényelmetlen, konfliktusos politika, de ezt kell csinálni, ezért ezt folytatom – zárta beszédét a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik