Belföld

Orbán: soha nem hazudtam

Orbán Viktor szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő politikusi sorsa megpecsételődött, mert túlhaladtak rajta az események. A Fidesz elnökével készült interjút szombaton hajnalban sugározta a CNN amerikai hírtelevízió.

Orbán a budapesti tüntetésekkel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy az erőszakos cselekmények fokozatosan megszűnnek, és a megmozdulások “alkotmányos keretek” között zajlanak a továbbiakban. Egyúttal elutasította azt MSZP-nek azt a vádját, mely szerint a Fidesz szítaná az erőszakot, a feszültséget. “Több ízben leszögeztük, hogy a Fidesz elutasítja az erőszakos cselekedeteket” – mondta a legnagyobb ellenzéki párt vezetője.

Arra a kérdésre, hogy mit szól Gyurcsány Ferenc kijelentésére, mely szerint valamennyi politikai erő hazudott, Orbán Viktor kifejtette: a magyar politikában kétféle hagyomány létezik. Az egyik a kommunista párt hagyománya, a hazugság, amelyet a baloldal tovább vitt, a másik pedig az ellenzéké, az egykori illegális “másképp gondolkodóké”, akik sohasem hazudtak. “Én sem hazudtam soha az embereknek” – hangsúlyozta Orbán.

Ami Gyurcsány Ferenc jövőjét illeti, a Fidesz elnöke úgy ítélte meg, hogy neki, mint politikusnak, vége, túlhaladtak rajta az események, ezért, mint kormányfőnek, sorsa megpecsételődött. “Nem lehet része a megoldásnak, mert ő maga a probléma. A kérdés, hogy ki az, akinek a programját elfogadja a társadalom. Nem ő az” – jelentette ki Orbán Viktor a CNN riporterének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik