Belföld

Szakszervezetek pénzt gyűjtöttek a sérült rendőröknek

Összesen 1,6 millió forintot juttatnak a LIGA Szakszervezetek és a Függetlenm Rendőr Szakszervezet az elmúlt napokban megsérült rendőröknek.

800-800 ezer forintos hozzájárulással összesen 1,6 millió forintos rendkívüli szolidaritási alapot szavazott meg a budapesti zavargásokban hivatásuk teljesítése közben megsérült rendőr tagjai számára a LIGA Szakszervezetek és a tagszervezetéhez, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségéhez tartozó Független Rendőr Szakszervezet. Az alap felhasználásának pontos szabályairól a LIGA és a Független Rendőr Szakszervezet a közeljövőben dönt.

“A LIGA elnöksége megerősítette azt a szeptember 19-ei állásfoglalását, melyben az erőszak minden formáját elítélte. A LIGA elnöksége kifejezte eltökéltségét a munkavállalókat sújtó megszorító intézkedések elleni küzdelemben a kormánnyal való tárgyalások folytatására, illetve a kormányfő nyilvánosságra került „balatonöszödi nyilatkozata” fényében várja a kormányoldal tényszerű feltárását az érdekegyeztetés során korábban elhangzottak hitelességéről” – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik