Belföld

Navracsics: a kormánynak át kell adnia helyét a szakértő kormányzásnak

Ha a szocialisták valóban komolyan gondolják azt, hogy a nemzet érdekét mindenek elé helyezik, akkor nekik is érdekük, hogy olyan kormány jöjjön létre, amely mind az öt párt bizalmát bírja - mondta Navracsics Tibor Balassagyarmaton lakossági fórumon csütörtökön.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője kifejtette: a jelenlegi kormánynak le kellene mondania, hogy szakértőkből álló kormány alakulhasson, olyan tagokkal, akik mind az öt párt számára elfogadhatóak.

Utána kell megbeszélni, hogy ez a szakértői kormány időben, tartalomban milyen mandátummal bír, és milyen program alapján fogja folytatni a tevékenységét – tette hozzá. Navracsics Tibor úgy fogalmazott: “Mi hiszünk ebben a megoldásban, ez nem a hatalomról szóló kérdés, hiszen nem pártpolitikusok alkotnák ezt a kormányt.”

Emlékeztetett rá: a Fidesz fél évvel ezelőtt azt mondta, hogy nem a megszorítások, hanem a gazdasági növekedés felé kell lépni. Hozzátette: ezt most is tarthatónak gondolja.

A Fidesz politikusa szerint az országszerte zajló tüntetések abból adódnak, hogy Gyurcsány Ferenc május 26-i beszéde nyilvánosságra került, és cinikus az a beismerés, amit a kormányfő ebben a beszédben tesz.

Ennek egyenes következménye kellene hogy legyen, hogy Gyurcsány Ferenc lemondjon, mert nemkívánatos személy ma a magyar közéletben – mondta.

Navracsics Tibor szerint a tüntetések leggyorsabb lezárását az jelentené, ha Gyurcsány Ferenc távozna a magyar közéletből. Ennek esélyéről azt mondta: “Nagyon sok minden változhat. Az európai parlamenti választások után is mindenki lehetetlennek tartotta, hogy Medgyessy Péter távozzon, aztán egyik pillanatról a másikra mégis leváltották.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik