Belföld

Gyurcsány zéró toleranciát hirdetett

Nincs türelem a rendbontókkal szemben, a leghatározottabban fel kell lépni ellenük – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szerdai kormányülésen.

A kormányfő úgy fogalmazott: a békés tüntetőket ürügyként használják azok a rendbontók, akik nem alkotmányos jogaikkal kívánnak élni, hanem visszaélnek a köztársaság türelmével, és köztörvényes bűncselekményeket követnek el.

Hozzátette: az ország, a város rendjének, nyugalmának megzavarói ellen a törvényeknek megfelelően a leghatározottabban fel kell lépni. „Nincs velük szemben türelem” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Szavai szerint Budapesten és az országban rend van, a rendőrség a múlt éjszaka, nagy erőket mozgósítva, megvédte a várost és megvédte az embereket. “Köszönöm nekik, jó munkát végeztek” – mondta, hozzátéve, hogy továbbra is ez a dolguk, és a kormány ehhez minden támogatást – erkölcsit és anyagit egyaránt – megad.

“Nem kívánjuk hagyni, hogy Magyarország egy látszat csapdájába essen, a látszat ugyanis az, hogy politikai tüntetők, politikai célokért küzdve ostromolnak épületeket, betörnek kirakatokat, felgyújtanak gépjárműveket, és összetűzésbe kerülnek a rendőrökkel éjszakáról éjszakára” – hangoztatta.

A miniszterelnök szerint azok a politikusok, akik egyértelmű elhatárolódásukkal az utcáról visszaparancsolhatták volna ezeket az embereket, és megértethették volna velük, hogy nincs politikai támogatás és felhatalmazás mindarra, amit tesznek, ezek a politikusok az ehhez szükséges nyilatkozatokat nem tették meg.

“Pedig Magyarország számára semmilyen formában nem járható út az indulatok politikája és a radikalizmus” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik