Belföld

Demszky: egyesült a jobboldal a szélsőjobbal

Demszky Gábor azt reméli, hogy a jobboldal a lázadásról, az ellenállásról mondottakkal "felébreszti Budapestet" - erről a szabad demokrata főpolgármester vasárnap beszélt a Liberális sportnap elnevezésű rendezvényen.

A főpolgármester abban bízik: a választók tudatában lesznek annak, hogy a jobboldal és a szélsőjobboldal egyesült, meg akarja szerezni Budapestet, de nem azért, hogy fejlessze, hanem, hogy hídfőállás legyen a kormány megbuktatásához. Demszky Gábor a XIV. kerületi sport- és szabadidőközpontban a szabad demokraták és a szocialisták közös zuglói polgármesterjelöltje, Weinek Leonárd mellett kampányolt Kuncze Gáborral, az SZDSZ elnökével.

A politikus szerint riválisa, Tarlós István jelenlegi óbudai polgármester nem lenne alkalmas a főváros vezetésére, mivel szavai szerint büszke arra, hogy nem vesz fel hiteleket, nem fejleszt, csak működtet. Demszky Gábor példaként említette a Hajógyári-szigetre tervezett, konferencia- és szabadidő-központot kialakító beruházást, amelyet Tarlós István is nagyon támogatott, de a Fővárosi Közgyűlésnek először le kellett szavaznia, mert csak egy hónap után sikerült megegyezni a III. kerülettel a szigethez vezető út megépítéséről.

A főpolgármester a négyes metró felépítését, illetve ehhez kapcsolódóan a felszín rendezését nevezte Budapest legnagyobb átalakulásának. Kuncze Gábor arra kérte a zuglóiakat, hogy támogassák Weinek Leonárdot. Elmondta, hogy szeretnék visszaszerezni a pártszékházuknak is helyet adó Zugló polgármesteri pozícióját, amit értékelése szerint politikai hiba következtében veszítettek el 2002 őszén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik