Belföld

Gyurcsány a munka becsületéről beszélt

A munka szeretetének és becsületének a helyreállítására hívta fel a figyelmet Gyurcsány Ferenc szombaton Hajdúnánáson, ahová a felújított főtér átadására érkezett.

A mintegy ezerfős hallgatósága előtt a szakképzés fontosságát hangsúlyozta. Ugyanakkor megjegyezte, hogy “kettőn áll a vásár”. Mint mondta, a mai fiatalok 70-80 ezer forintért nem fognak a szalag mellé állni, gyárban dolgozni, de a több fizetéshez több tudás, magas munkakultúra is kell.

A miniszterelnök feltette a kérdést: “vissza lehet-e szerezni a közös meggyőződést, hogy a siker csak munkán alapulhat?”.

Gyurcsány Ferenc szerint a ma emberét nem jellemzi az a hősies heroizmus, ami szüleinket, nagyszüleinket jellemezte. Ma a munka szeretete, becsülete más mint korábban volt, s azt visszaállítani, megtanítani sokunk felelőssége.

“Csak együttműködésből épülhet Hajdúnánás és Magyarország” – zárta a beszédét a miniszterelnök, aki ezt követően felavatta Hajdúnánás megújult főterét. Az 1,1 milliárd forintos beruházáshoz 823 millió forintot uniós forrásból nyert el a város, 164 millió forintot pedig a kormány biztosított a program megvalósítására.

Éles András polgármester a beruházás kapcsán elmondta azt is, hogy az elmúlt négy év alatt négyszázzal nőtt a foglalkoztatottak száma a városban, az utak 98 százaléka aszfaltozott, az ivóvízhálózat 100 százalékos kiépítettségű, és a település 80 százalékán van szennyvízhálózat. Hajdúnánás legfontosabb célja, hogy kistérségi, oktatási- és egészségügyi központtá váljék – mondta a polgármester.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől a téren sokan autogramot kértek, s amerre elhaladt megtapsolták a kormányfőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik