Belföld

Tarlós: Demszky gyáva műszaki antitalentum

Tarlós István, a Fidesz és a KDNP által is támogatott független főpolgármester-jelölt szerint Demszky Gábor főpolgármester nem mond igazat az M0-ás híd ügyében. A jelölt erről pénteken újságírók előtt beszélt.

“Azt idáig is tudtam, hogy Demszky Gábor gyáva, mert nem mer kiállni vitatkozni, és azt is tudtam, hogy egy műszaki antitalentum. Most már kénytelen vagyok azt mondani, hogy emellett még hazudik is” – mondta Tarlós István aki szerint már “muszáj karcosabban” fogalmaznia.

Közölte, úgy látja Demszky Gábornak “megértési problémái” vannak. A tervezett M0-ás híd jobb parti hídfője ugyanis nem Budapesten, hanem a Pest megyei Budakalászon van – hívta fel a figyelmet, hozzátéve: a főpolgármesternek ezért ezt a kérdést a budakalászi polgármesterrel kellett volna megbeszélnie.

Demszky Gábornak 16 év után tudnia kellene, hol a város határa – jegyezte meg élesen. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az M0-ás autóútnak a térségben egyetlen nyomvonala készült el, és mint mondta, ezen az sem változtat, ha ennek hatféle műszaki megoldása van.

Demszky Gábor nagyon jól tudja, hogy Óbudának sem döntési, sem egyetértési joga vagy hatásköre nincs ebben a kérdésben, pusztán véleményt mondhat, még az engedélyező hatóság sem mi vagyunk – szögezte le a jelölt, aki jelenleg Óbuda polgármestere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik