Belföld

Megnyílt a Fidesz Képmutató című plakátkiállítása

A Gyurcsány-csomag témájában meghirdetett fideszes plakátpályázatra érkezett alkotásokból húsz látható a budapesti Felvonulási téren kedden megnyitott kiállításon. A megnyitón ismertették a szeptember 23-i "Jó reggelt Magyarország!" rendezvény programját is.

Mintegy kétszáz plakátterv érkezett a határidőre, ezekből látható a Felvonulási téren húsz példány – közölte a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke. Loppert Dániel elmondta: a legjobb plakátterv készítőjének “a maximális tandíjnak megfelelő összeget, 250 ezer forintot” adnak át szeptember 23-án.

A kiállítottak között látható például “Az MSZP súlyosan károsítja az ön és környezete pénztárcáját – döntsön felelősséggel”, “Több SZDSZ, kevesebb Pistike”, valamint egy Hofi Gézát ábrázoló “Önök kérték? – Nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy” című plakát.

A Jó reggelt Magyarország elnevezésű politikai kezdeményezés nagy rendezvénye szeptember 23-án 14 órakor kezdődik – ismertette az ellenzéki párt helyettes szóvivője. Cser-Palkovics András hozzátette: a mintegy kétórás rendezvényen Orbán Viktor is beszédet mond.

A Fidesz déltől öt budapesti helyszínen – a Bem téren, a Roosevelt téren, a Blaha Lujza téren, valamint Nyugati és a Keleti pályaudvar mellett – várja a rendezvény vendégeit. Velük közösen, szervezett módon közelítik majd meg a Felvonulási teret – mondta a politikus.

Mind a gyülekező helyeken, mind pedig a központi helyszínen a politikai szónoklatok mellett kulturális programokat is kínálnak – tette hozzá Cser-Palkovics András.

Az Orbán Viktor által június 21-én Tusnádfürdőn nyilvánosságra hozott Jó reggelt Magyarország című kiáltványt eddig 700 ezren írták alá – hangsúlyozta Cser-Palkovics András, aki szerint szeptember 23-ig egymillió aláírás is összegyűlhet majd. Úgy vélekedett, hogy az “egymillió aláírásnak súlya van”, azt a közös akaratot fejezi ki, hogy egy esetleges sikertelen önkormányzati választás után a kormány vonja vissza a Gyurcsány-csomagot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik