Belföld

Fidesz: pazarolják a közpénzt a 4-es metró építésénél

A hűtlen kezelés gyanúját felvető több százmillió forintos közpénzpazarlás mellett a négy éve egyszer már átépített területek újabb feltúrásával zajlik a 4-es metró építése – jelentette ki Kupper András, a Fidesz–KDNP XI. kerületi polgármesterjelöltje.

A politikus sajtótájékoztatóján „tragikomikusnak” nevezte azt a helyzetet, hogy az MSZP–SZDSZ-koalíció ismét a választások előtt „túrja fel” a kerület központját metróépítés címén. Metróalagút azonban az elmúlt 16 évben még egy centiméter sem épült – mondta. Hozzátette: a metróépítéshez kapcsolódó felszíni munkák keretében 2002-ben viszont volt már másfél milliárd forintos engedély nélküli BKV-pénzköltés, és ugyancsak engedély nélkül épült a Gellért téri úgynevezett forráskút is.

Kupper András emlékeztetett rá, hogy pár éve felújították a Karinthy Frigyes utat, idén nyáron pedig a Combino villamosok végállomásának kiépítése érdekében több százmillió forintért átépítették azt. Ennek kapcsán egyébként meglehetősen „otromba” módon a 3-as busz végállomását egy nagy forgalmú óvoda bejárata elé helyezték át. A politikus fölidézte azt is, hogy a körtéren és a Bocskai út – Fehérvári út kereszteződésében négy éve megépültek a 4-es metró majdani aluljárói. Az utóbbit azóta sem használhatják a gyalogosok.

Az „átgondolatlanság, felelőtlenség” jegyében és a Fehérvári út térségében ismételt felbontásokkal megint „metróépítési munkálatok” zajlanak, amelynek velejárójaként 150 családnál már egy hónapja nincs gáz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik