Belföld

Demszky visszafoglalná Budapestet az autósoktól

Radikális szemléletváltásra van szükség a főváros közlekedésében, amely szerint a gyalogos, a kerékpáros és a közösségi közlekedés elsőbbséget élvez az autósokkal szemben – mondta Demszky Gábor.

„A mi Budapestünket visszafoglalni többek között az autósoktól. Erről szól az a program, amely (…) a Lépéselőny 2013 címet viseli” – fogalmazott a főpolgármester, aki a programra utalva hozzátette: „beépül az SZDSZ programjába”.

Mint mondta, programjának egyik fő célja, hogy a fővárost tehermentesítsék az autóktól, az átmenő forgalomtól. Terveik szerint a Belvárosban a gyalogosközlekedést és a tömegközlekedést helyeznék előtérbe, és szűkítenék a bejövő forgalmat is. Mindezt pedig az M0-s északi szakaszától várják. Ennek építési munkáira utalva egyébként a főpolgármester kijelentette: „fel kell gyorsítani”. Ennek kapcsán Demszky Gábor szólt arról, hogy a 10-es és a 11-es út összekötésére vonatkozó hat javaslat mindegyikére nemet mondott a III. kerületi önkormányzat, illetve annak polgármestere, Tarlós István.

A fővárosi SZDSZ képviselőjelöltje, Dancs Gábor kifejtette: a BKV gondjait a ma meghatározó két fő tevékenység, az üzemeltetés és a beruházások kezelésének szétválasztásával lehetne megoldani. A jelölt közölte: célja, hogy 30-40 százalékkal csökkentse a Belváros átmenő forgalmát, 15-20 perccel rövidebb legyen az az utazási idő, amíg a külső kerületektől elérhető a Belváros.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik