Belföld

Tarlóst fogadta az MSZP-s csepeli polgármester

Tarlós Istvánt, a Fidesz által is támogatott független főpolgármester-jelöltet hétfőn hivatalában fogadta a szocialista csepeli polgármester. Tóth Mihály a találkozót követően azt mondta: továbbra is Demszky Gábort támogatja.

A jórészt a sajtó nyilvánossága előtt zajló beszélgetésen Tarlós István a többi közt a három évvel ezelőtt bezárt, illetve a Jahn Ferenc kórházzal összevont Weiss Manfréd kórházról, a leendő gerincútról és a térség közlekedéséről kérdezte vendéglátóját. Tarlós István arra hívta fel a figyelmet, hogy a találkozó „élő példája” lehet annak, hogy az eltérő ideológiák mellett is együtt lehet működni.

Tóth Mihály polgármester közölte: a kerületbe érkező vendégeket mindig tisztességgel fogadják, ám ez nem jelenti azt, hogy Tarlós Istvánt támogatnák. A kampányát hétfő délután megnyitó szocialista polgármester az MTI-nek elmondta: az elmúlt évek felhőtlennek nem nevezhető viszonya ellenére „teljesen egyértelmű”, hogy Demszky Gábort támogatja, és mint mondta, hisz is a jelenlegi főpolgármester győzelmében.

Tóth Mihály polgármester a fővárosi fenntartású Weiss Manfréd kórházról szólva emlékeztetett arra, hogy annak a dél-pesti Jahn Ferenc kórházzal való összevonását a kerület mindvégig ellenezte. Az MSZP-s kerületi vezető közölte: céljuk az, hogy a csepeliek gyorsabb közlekedési utakon tudják megközelíteni a dél-pesti kórházat. Kitért arra is, hogy az elmúlt években kétmilliárd forintból korszerű járóbeteg-ellátást alakítottak ki.

A csepeli gerincút megépítése érdekében a fővárossal megállapodtak abban: a kártalanítások ügyét peren kívüli megegyezéssel rendezik. Arra is felhívta a figyelmet: „probléma lehet”, hogy a gerincút második szakaszának megépítése továbbra sem szerepel a főváros terveiben. Közölte, a következő évek fejlesztésének pénzügyi feltételei megteremtődtek Csepel északi területének értékesítésével. Mint mondta, öt-hat év múlva „egy teljesen új Csepel” lesz majd látható.

Kál Károly, az SZDSZ csepeli szervezetének elnöke az MTI-nek telefonon azt mondta: a csepeliek nem szorulnak rá, hogy a város legkevesebb fejlesztését végrehajtó kerületének, Óbudának a polgármestere kioktassa őket városfejlesztésből. „Tarlós Orbán trójai falova, és mi csepeliek nem kérünk a Fidesz Budapest-politikájából” – hangoztatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik