Belföld

Kuncze: a választók visszaigazolják az őszinteséget

A kormánykoalíció végigcsinálja a kormányprogramot akkor is, ha ez átmenetileg népszerűségvesztéssel jár – közölte Kuncze Gábor, aki bízik abban, hogy ősszel a választók egy jelentős része visszaigazolja az őszinte beszédet.

Az SZDSZ elnöke kedden a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában elmondta: a kormány a népszerűségvesztéssel kalkulált, mert ilyen programot végrehajtani nem egyszerű politikai feladat, és lehetett tudni, hogy népszerűségvesztéssel jár. Bízik azonban abban, hogy a választók egy jelentős része az önkormányzati választásokon visszaigazolja az őszinte beszédet, és a kormánypártok megtartják jelenlegi önkormányzati pozícióikat és Budapest vezetését is.

Rámutatott azonban arra, hogy a megyei önkormányzati választásokon listás szavazás van, így, véleménye szerint, azok jobban fogják tükrözni a most megváltozott politikai erőviszonyokat. Arra a kérdésre, hogy így képzelte-e a koalíciós közös lépéseket a szocialista párttal, az SZDSZ elnöke azt mondta: „akkor lennék teljesen elégedett, ha az SZDSZ egyedül kormányozna, és megvalósítaná a programját, a szocialisták pedig akkor lennének elégedettek, ha egyedül kormányoznának, és tisztán megvalósítanák a programjukat”. A koalíció arról szól, hogy két politikai párt szövetséget köt egy közösen elfogadott program megvalósítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik