Belföld

Katona visszafoglalná a ligetet a perecdealerektől

Az MDF főpolgármester jelöltje konzervatív közparkká alakítaná át a Városligetet, mert szerinte azt most csak a szeméthegyek és a perecdealerek uralják.

Ma az embernek inkább az óriási szeméttel járó tömegrendezvények és a hatalmas árréssel dolgozó ”üdítő- és perecdealerek” jutnak az eszébe erről a parkról –mondta Katona Kálmán a budapesti Városliget megújításáról szóló programjának ismertetésén. Hozzátette: a Városliget 2010 programcélja, hogy visszaadja a budapestieknek legnagyobb parkjukat.

Tervei között szerepel a vidámpark és az állatkert összevonása is. Katona elmondta: a vidámparkban csak a műemléki játékokat, például a hullámvasutat őriznék meg, és egy külső kerületben lehetne egy modern, korszerű, autóval jól megközelíthető vidámparkot létrehozni. A két intézmény összevonásával egy kulturált, kiterjedt park jönne létre, az állatkert területe megnőne, és bővülne az állatok férőhelye is – tette hozzá.

A politikus programja fontos elemének nevezte, hogy az Ajtósi Dürer sor és a Kós Károly sétány közötti utakat hétköznap is lezárnák az autóforgalom elől. A ligetbe továbbá műanyag borítású futópályát, és úgynevezett skateparkot alakítanának ki. Utóbbira Katona szerint azért van szükség, hogy a fiatalok ne a Hősök terén görkorcsolyázzanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik