Belföld

Olimpiára is készül a koalíció

Egységes lakbért és parkolási rendszert ígért fővárosi kampánynyitóján az MSZP. Molnár Gyula, a párt budapesti elnöke szerint hosszabb távon egy olimpia megrendezésére is fel kell készülnie a városnak. Demszky Gábor, a koalíció főpolgármester-jelöltje úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt négy évben ígéreteinek kétharmadát teljesítette.

Tudtuk, hogy nem egy szerelemházasság lesz, de tudjuk a feladatot, érezzük a közös felelősséget – mondta Molnár Gyula, az MSZP fővárosi elnöke a szocialisták budapesti kampánynyitóján. A politikus több pontban vázolta a Budapest jövőjét érintő legfontosabb fejlesztéseket: akciót indítanak a lakásmaffia ellen, egységes lakbért és egységes parkolási díjat vezetnének be, és a sportlétesítmények fejlesztésével “hosszú távon” egy budapesti olimpia megszervezésére is felkészülnek.

Demszky Gábor, az MSZP és az SZDSZ közös főpolgármester-jelöltje a kampánynyitón közölte: az általa négy évvel ezelőtt ígértek kétharmada megvalósult. A városvezető az MSZP és az SZDSZ koalíciójával kapcsolatban úgy fogalmazott: a két pártnak közös programja van, s Budapest csak akkor fejlődhet, ha a kormány együttműködik a városvezetéssel.

Az MSZP és az SZDSZ tizenkét éves házassága Budapest házassága is, a főváros csak akkor lehet erős és sikeres, ha összefogás van a kerületek és Budapest vezetése között – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a rendezvényen.

“Budapest a szabadság levegőjétől lett olyan, amilyen” – mondta a kormányfő. Hozzátette: a szabadság és a szolidaritás eszméjét a szocialisták és a szabad demokraták képviselik, és akik a szabadságot és a szolidaritást választják, szavazzanak erre a két pártra és jelöltjeikre.

“Lehet választani a panelprolizás és a panelprogram között. Én az utóbbira szavazok” – mondta a miniszterelnök. Úgy fogalmazott, lehet választani a Nemzeti Színház építésének leállítása és új kulturális negyedek építése, a metróépítés leállítása, valamint a metrófelújítás és a 4-es metró építése között.

Az Önnek eredmény, nekünk feladat a sikeres Budapest című kampánynyitón, melyet az Uránia Nemzeti Filmszínházban rendeztek, Molnár Gyula bemutatta a két párt polgármester-jelöltjeit, akik Gyurcsány Ferenc társaságában a színpadra vonultak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik