Belföld

Keresztbefordult egy vasúti kocsi

Váltóhiba miatt keresztbefordult a síneken egy személyvonat utolsó kocsija Budafok-Albertfalvánál szombaton. A balesetnek nincs sérültje.

A Déli pályaudvarról Balatonfüredre tartó személyvonat utolsó kocsija Budafoknál 15 kilométer/órás sebességgel fordult keresztbe a síneken, így a szerelvény nem siklott ki – közölte Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője. A vonat egyik kerék-párja az egyik vágányon, a másik kerék-párja pedig egy másik vágányon található; a váltóhiba okát vizsgálják – mondta a szóvivő. A balesetben senki nem sérült meg.

Miután a balatonfüredi személyvonat utolsó kocsiját lekapcsolták, a járat folytatta útját. A Székesfehérvárra tartó vonatok Budafok-Háros, Érd Felső érintésével, módosított útvonalon közlekednek a hiba helyreállításáig, 10-20 perces késések előfordulhatnak – közölte Kavalecz Imre.


Szilágyi károly kollégánk képein először a keresztbefordult kocsi látható, majd az, amikor megpróbálják levontatni. De mivel az egyedülálló vasúti kocsik fékjében nincs levegő, így a kocsi be volt fékezve. Ezért elvágták a kocsi fékrúdját, majd egy tolatómozdony segítségével visszahúzták a pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik