Belföld

Új Jobboldalt hirdet az MDF

Új Jobboldal címmel fogadott el nyilatkozatot az MDF politikai célkitűzéseiről a párt országos választmánya szombaton - közölte Hock Zoltán elnökhelyettes. A politikus elmondta: pártja sehol sem indít közös jelöltet a kormánypártokkal az önkormányzati választásokon.

A sajtónak is átadott, Új jobboldal címet viselő nyilatkozat szerint az MDF józan párbeszédet kezdeményez a populista, demagóg látványpolitika helyett, amelynek megvalósítására csak egy új jobboldal képes. “A jobboldaliság többé nem lehet egyszerű címke, amely letakarható, ha a szükség megkívánja. Az Új Jobboldal vállalja értékeit, hitét, és képviseli azokat, akik bíznak politikájának mértéktartásában” – áll a dokumentumban.

Hock Zoltán szólt arról is: az MDF önálló listát állít az önkormányzati választásokra a 19 megyében és a fővárosban, amelyeket az országos választmány változtatás nélkül hagyott jóvá. A 10 ezer fölötti települések jelentős részében, valamint a megyei jogú városok döntő többségében önálló polgármester- és képviselő-jelölteket állítanak az önkormányzati választásokon, Budapesten 18 kerületben indul önállóan az MDF. A jelöltek 80-90 százaléka szerezte meg eddig a szükséges ajánlószelvényeket, így várhatóan minden helyen el tudnak indulni a jelöltek.

A politikus közölte: az országban sehol sem működik együtt az önkormányzati választásokon az MDF az MSZP-vel vagy az SZDSZ-szel, az MDF-es jelöltek mintegy 90 százaléka önállóan méretteti meg magát, a fennmaradó 10 százalék a Fidesszel vagy más konzervatív tömörülésekkel, civil szervezetekkel indul közösen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik