Belföld

A Fideszhez pártolnak az MSZP szavazói

Május óta 11 százalékpontnyi szimpatizánst veszített a Magyar Szocialista Párt, és hétszázaléknyit szerzett a Fidesz; a teljes népesség körében 35 százalékos a Fidesz, 23 százalékos az MSZP támogatottsága. Augusztustól 3-400 ezer volt MSZP szavazó már nem bizonytalan, hanem a Fidesz táborát növeli – írja a Szonda Ipsos kutatása alapján a Népszabadság.

Az MSZP és a Fidesz támogatottságában mutatkozó markáns különbség következménye, hogy az idős emberekén kívül nincs olyan nagyobb társadalmi csoport, ahol a kormánypárt vezetne.

Az októberi önkormányzati választásokon való részvételt a szocialisták 78, a fideszesek 73 százaléka ígéri. Az MSZP városokban élő hívei elkötelezettebbek saját polgármesterjelöltjeik támogatásában, mint az ellenzékiek.

A kormánypárti szavazók önbizalma folyamatosan csökkent az elmúlt hónapokban, 92 százalékról 52 százalékra esett a győzelmi reményeket táplálók aránya. A Fidesz táborában viszont emelkedett a nyerésben bízók aránya, 44-ről 83 százalékra- olvasható a lap szombati számában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik