Belföld

Helyreállt a közlekedés a fővárosban

Öt vonal kivételével a BKV járművei zavartalanul közlekednek, és nincsnek nagy dugók a városban, bár az alsó rakpartot lezárták. Vasárnap este fél órára lezárták a teljes Ferihegyi repülőteret.

A Fővinformnál lapunk kérdésére elmondták hogy sehol sem kell jelentős dugókra számítani Budapesten. A budai és pesti alsórakpartot is lezárták takarítási munkálatok miatt, a Hűvösvölgyi és a Bécsi úton pedig az útra dőlt fák akadályozzák a közlekedést. Sok helyen nem működnek a jelzőlámpák: így nehezen lehet átjutni a Bosnyák téren, illetve az Október huszonharmadika utca és a Budafoki út kereszteződésénél is.


A FigyelőNet információi szerint augusztus 20-án este 21.10 és 21.40 között lezárták a Ferihegyi repülőteret a forgalom elől a rossz időjárás miatt. A kiesés három járatot: egy indulót és három érkezőt érintett. Az induló repülő késéssel szállt fel, míg a három érhezőnek fél órán keresztük köröznie kellett. A légi közlekedés azóta teljesen helyreállt.


Részben helyreállt a tömegközlekedés


A BKV sajtóosztályán a Figyelőnet kérdésére elmondták: a reggel még zavaros volt, mostanra azonban viszonylag helyreállt a közlekedés rendje. Jelenleg öt járat közlekedik rövidített útvonalon. A 70-es és a 78-as troli, rövidebb pályán közlekedik, a 78-as nem jut el a Kossuth térre, a Kálmán Imre utcában teszi le az utasokat.


A 83-as troli teljes útvonalán autóbuszok szállítják az utasokat, és rövidebb útvonalon közlekedik a 3-as és a 62-es villamos: a 3-as az Örs vezér teréről a Mexikói útig közlekedik, a 62-es a Mézeskalács térig, innen mindkét vonalon autóbuszokra kell átszállni. A közlekedési társaság tudatta lapunkkal: éjszaka óta folyamatosan 300 ember dolgozik a fennakadások megszüntetésén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik