Belföld

Azonnali vizsgálatot rendelt el a kormány

Azonnali vizsgálatot rendelt el a kormány a vasárnap esti vihar kapcsán - értesült az MTI hétfőn délelőtt kormányzati körökből.

A viharral összefüggésben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök reggel óta tanácskozást tart a Parlamentben, az újságírókat nem engedik a kormányfő dolgozószobájának közelébe. A vizsgálat feladata tisztázni, hogy az időjárásra vonatkozóan milyen előrejelzések álltak rendelkezésre, valamint lett-e volna lehetőség eltérni az eredeti forgatókönyvtől – közölte a szóvivő. A vizsgálatot Szilvásy György kancelláriaminiszter vezeti.


Három halottja és mintegy száz sebesültje van az előzetes adatok szerint a vasárnap esti budapesti viharnak. Több ember eltűnt amikor hajók ütköztek össze a Dunán. A szervezők nem érdeklődtek a rendezvény előtt a meteorológiai szolgálatnál.


Két ember a budai alsó rakparton vesztette életét. Itt egy fa dőlt egy 12 éves kislányra és egy 30-40 év körüli férfira. A pesti oldalon egy idős nő halt meg. Egyelőre nem tudni, hogy sérülés, vagy rosszullét miatt.


A leggyakoribb sérülés a csonttörés és agyrázkódás volt. Sokak testébe üvegszilánkok fúródtak. Egy embert villámcsapás ért.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik