Belföld

Kisebbségi szervezeteket vett nyilvántartásba az OVB

Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtöki ülésén újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba az október elsejei önkormányzati, illetve kisebbségi önkormányzati választásokra.

A testület lajstromba vette jelölőszervezetként az önkormányzati választásra a CENTRUM Összefogás Magyarországért nevű szervezetet, a Cigány Szervezetek Országos Szövetségét, a ROM Roma Magyar Polgárjogi Mozgalmat, a Magyarországi Romák Baloldali Szövetségét és a Magyarországi Kisebbségek Pártját.

A kisebbségi önkormányzati képviselők választására, az OVB döntése alapján, a nyilvántartásba került Lipa Szlovák Folklóregyesület, a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület, az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület, a Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete, a Kisebbségi Jogvédő Egyesület, a Hodinka Antal Országos Ruszin Értelmiségi Egyesület, a Magyarországi Roma Parlament és a Roma Informatikai és Oktatási Közhasznú Egyesület.

A testület ugyanakkor megtagadta a Roma Nők Országos Szervezete nyilvántartásba vételét, mert nem felelt meg a törvényben meghatározott feltételeknek.

Az OVB csütörtöki döntéseivel 34-re emelkedett az önkormányzati választásokra lajstromba vett jelölőszervezetek száma, a kisebbségi önkormányzati képviselői választásra pedig 41 szervezetet vettek eddig nyilvántartásba.

Az önkormányzati és a kisebbségi önkormányzati választásokra is szeptember 8-ig van lehetőség a jelölőszervezetek nyilvántartásba vételére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik