Belföld

Átalakul a kátyúvonal

Általános útügyi ügyfélszolgálati vonallá fejleszti az eddigi kátyúvonalat a Magyar Közút (MK) Kht., és az eddig ingyen hívható szám kékszámmá alakul, vagyis ezután bárhonnan helyi hívás tarifájáért lehet használni.

Az eddigi tapasztalatok szerint a bejelentő vonal haszna megkérdőjelezhetetlen, ám az utóbbi időben megemelkedett a nem értékelhető hívások aránya – magyarázta az intézkedést közleményében az MK Kht. Az új szám: 06 40 18-88-66. A kátyúvonalat 2006 januárjában indították el azzal a céllal, hogy a lakosság is segítse a télen rövid idő alatt kialakuló kátyúk helyzetmeghatározásában az illetékes hatóságokat.

Az új kékszám hívásakor jelentkező call centerben adatbázisba rendezik a beérkező úthibáról, balesetről, közúti táblákkal kapcsolatos problémákról, útra ömlött veszélyes anyagról, vagy akár egy letört faágról szóló bejelentéseket. A kapott információkat a központ a közútkezelőkön kívül szükség esetén haladéktalanul megküldi a rendőrségnek, a tűzoltóságnak, a katasztrófavédelemnek, a mentőszolgálatnak és a környezetvédelmi hatóságoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik