Belföld

Tömeges baleset az M3-ason

Súlyos, tömeges baleset történt hétfő hajnalban az M3-as autópálya kifelé vezető jobb pályáján a 113-as kilométernél - tájékoztatta az MTI-t Gálik Viktória, az Autópálya-rendőrség szóvivője.

Két ember meghalt, heten megsebesültek hétfőn hajnalban abban a balesetben, amely Füzesabony közelében történt az M3-as autópályán. A jobb oldali útpályán, a 113-as kilométernél egy román rendszámú mikrobusz hátulról belerohant egy tehergépkocsiba.

A mikrobusz vezetője és a mellette ülő utas a helyszínen az életét vesztette, a többi hét utast Miskolcra, illetve Egerbe szállították kórházba. Állapotukról egyelőre nem tudott pontos információval szolgálni Aradi Tamás főtörzsőrmester, az Autópálya-rendőrség káli egységének munkatársa. Feltételezhető, hogy a mikrobusz vezetője elaludt a volánnál, és ez okozta a szerencsétlenséget.


A hajnali fél négykor történt ütközés ereje olyan nagy volt, hogy a teherautó váza eltört – mondta el a helyszínen az MTI tudósítójának a teherautó vezetője, akinek az ijedtségen kívül más baja nem esett.

A helyszínelés reggel nyolc órakor még tartott, a jobb oldali útpályát teljes egészében lezárták. A forgalmat Füzesabonynál kerülőútra terelik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik