Belföld

Vashidat lopott egy fejéri férfi

Lebontotta és értékesítette egy 10 és fél méter hosszú, és másfél méter széles híd egyes elemeit egy sárkesztúri férfi. A kár mértékét szakértő állapítja majd meg – közölte a rendőrség.

A „hídember” lángvágó-felszereléssel bontotta csütörtök este az állami tulajdonú, a Vadex Mezőföldi Rt. kezelésében levő, Sárszentágota határát az ottani erdővel összekötő hidat, amely a munkagépek és a vadászok számára a füves árok fölött egyedüli átkelési lehetőséget jelenti – mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mire a rendőrség egy állampolgári bejelentésből értesült a hídbontásról, a 26 éves férfi már két szállítmányt le is adott a színesfém-felvásárlónál. Az egyik 600 kilogrammnyi mennyiségért 18 ezer forintot, a második 790 kilogrammnyi „vashulladékért” 24 ezer forintot kapott – tette hozzá R. Szabó Ágnes.

Tájékoztatása szerint a felvásárlónak azért nem volt gyanús a szállítmány, mert mint a rendőröknek elmondta, a teherautóval szállított vasanyag olyan apróra volt vágva, hogy nem is feltételezte: hídelemekből származna.


Korábban írtunk róla, hogy Sopronban ellopták az egykoron a Deák téren állt Niké-szobrot (közismert nevén Réz Rozit), amely másfél évtizede a városgondnokság telephelyére került. A tolvajok valószínűleg a 1,5–2 tonna bronzért követték el a bűncselekményt.


Egy májusi éjszakán ismeretlen tettesek megrongálták és ellopták a budapesti bobpálya mintegy 78 méternyi, rozsdamentes krómacélból készült szakaszát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik