Belföld

2100 dolgozót küldenek el a minisztériumokból

Nyolcszáz költségvetési szervből 250–300-at érint majd a közigazgatás átszervezése, a mintegy 8300 minisztériumi dolgozóból 6200 folytathatja munkáját, a kancellárián pedig 10 százalékos leépítéssel lehet számolni – ismertette Szilvásy György kancelláriaminiszter a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában szerdán.

Mintegy 800 költségvetési szervet, intézményt tekintenek át. „Ebből 250–300 az, amelyik megszűnik, átalakul, beolvad vagy más formában működik a továbbiakban” – mondta el Szilvásy a közigazgatás átszervezésének részleteiről. Hozzátette: jelenleg összesen 8300-an dolgoznak a minisztériumokban, és 6200-an maradnak majd az átszervezés után.

Tájékoztatása szerint a „tágabban vett költségvetési szervekben” a mintegy 280–300 ezer dolgozó közül 12 ezer távozik a közeljövőben. Kérdésre válaszolva elmondta: a kancellárián 150 fős átalakítás lesz, ami tízszázalékos leépítést jelent. Azt, hogy milyen funkciók maradnak meg, a hivatal kormányhatározat által rögzített feladatai alapján döntik el – fűzte hozzá.

Mint mondta, már folynak a létszámcsökkentéssel kapcsolatos egyeztetések az intézményekben, és néhány héten belül „mindenki számára világossá válik”, ki marad és ki megy az intézményekből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik