Belföld

Rémhír volt a miskolci jégeső

Feljelentette a katasztrófavédelem a közelgő miskolci jégesőről szóló, alaptalannak bizonyult csütörtöki híradás felelősét, mert a katasztrófavédelmet tüntették fel az információ forrásaként, miközben a város polgármestere volt az értelmi szerző – írja a Népszabadság.

„Csütörtökön olyan időjárási előrejelzésekről kaptam információt, amely szerint a város felé vihar közeledik. Ezért fel kellett hívni az emberek figyelmét arra, hogy óvják meg értékeiket” – mondta Káli Sándor miskolci polgármester.

A riasztás után autósok százai igyekeztek járművükkel fedett helyre, felüljárók és fák alá, mélygarázsokba, parkolóházakba. Aki sehová nem jutott be, az kartonpapírral, takaróval fedte be autóját. A jégeső azonban elmaradt, a katasztrófavédelem országos szóvivője pedig kijelentette: rémhírterjesztés miatt feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen.

Dobson Tibor szerint visszaéltek a szervezet nevével, mert nem a katasztrófavédelem, hanem a polgármester riasztotta a lakosságot, így továbbra is ismeretlen tettes ellen szól a feljelentés. A polgármester tájékoztatását ugyanis torzítva, az információforrását megváltoztatva közölte a riasztást.

A téves riasztásról a Magyar Távirati Iroda jelentése alapján múlt hét csütörtökön a FigyelőNet is beszámolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik