Belföld

Két MSZP-s polgármesterjelölt indulhat Salgótarjánban

A Fidesz is megnevezte polgármesterjelöltjét a hagyományosan baloldalinak számító Salgótarjánban. Székyné akár még be is futhat a két baloldali aspiráns civakodása mellett.

Érden is hasonló a helyzet

Érden a jelenlegi MSZP-s polgármestert várhatóan nem indítják újra, helyette Tóbiás József korábbi MSZP-s pártigazgatót támogatja Jánosi György.
Ennek ellenére várható, hogy önállóan elindul az eddig polgármester, Döcsakovszky Béla is.

Székyné Sztrémi Melinda személyében a Fidesz pénteken megnevezte salgótarjáni polgármesterjelöltjét. A nógrádi megyeszékhely legpatinásabb iskolájának, a Bolyai János Gimnáziumnak jogász és bölcsész végzettségű igazgatója népszerű a városban, ám egy egységes szocialista jelölt mellett nem valószínű, hogy labdába rúghatna. (Emlékeztetőül: az országgyűlési választásokon az MSZP-s Boldvai László határozott, 58,86 százalékos győzelmet aratott, ám a második helyezett fideszes Becsó Zsolt nem maradt le sokkal: 41,23 százalékot szerzett.

Két MSZP-s jelölt indulhat

A fideszes jelölt esélyeit jelentősen növelheti a másik oldalon látható széthúzás. Az MSZP már korábban bejelentette: Dóra Ottó eddigi megyei közgyűlési elnököt indítja az őszi önkormányzati választásokon. A nagy kérdés az, hogy az eddigi választásokat toronymagasan megnyerő polgármester, Puszta Béla indul-e párttársa ellen függetlenként.

Puszta Béla még a parlamenti választások előtt rúgta össze a port a megyei MSZP-vel, olyannyira, hogy jelenleg is a Fidesz támogató szavazataival irányítja a várost, mivel többször is szembeszegült a közelmúltban a pártfrakcióval a városi közgyűlésen. A politikus egyelőre nem nyilatkozott terveiről, de salgótarjáni tudósítónk szerint sokat nyom a latba, hogy milliós végkielégítésről mondana le a jelenlegi polgármester, ha nem indulna. Tény azonban az is, hogy a megyei MSZP-ből való kilépésével nem szűnt meg Puszta Béla párttagsága.

A jobboldali szövetség rendet ígér

Székyné első nyilatkozatában a határozott jövőkép meglétét emelte ki, ami véleménye szerint mellé, illetve a jobboldali szövetség mellé állíthatja a várost. Azt a várost, melyet 12 éve a szocialisták irányítanak, és melyből – véleménye szerint – jelenleg több fontos dolog is hiányzik. Élhető otthont szeretne a jobboldali koalíció, melyhez a munkahelyek, a közbiztonság, a tisztaság és a rend nyújthat megfelelő alapot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik