Belföld

Fidesz: hazugság a kormány mérlege

Igazságosság helyett hazugság, ez a Gyurcsány kormány mérlege - mondta a Fidesz frakcióvezető helyettese a párt szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Pelczné Gáll Ildikó úgy fogalmazott: “igazságosság helyett hazugság, ez a második Gyurcsány kormány mérlege. Ma Gyurcsány Ferencnek újabb őszinteségi szerepjátéka volt, amelynek során kiemelten az igazságosságról beszélt. Volt lózung, általánosítás, de kevés konkrétum”.

A Fidesz frakcióvezető helyettese arra reagált, hogy miniszterelnök a kormány következő időszakban várható lépéseiről beszélt az MSZP szombati választmányi ülésén.

Pelczné Gáll Ildikó szerint a Gyurcsány kormány megszorító csomagja miatt az emberek egyre rosszabbul fognak élni, “tovább fognak szegényedni egy igazságtalanság miatt, a megszorítások miatt”. Szerinte nem lehetett most a miniszterelnöktől semmit hallani a megszorítások hatásairól, arról, hogy meddig fog tartani és arról sem, hogy miért történik ez.

Úgy vélte, az igazságosság, amiről a kormányfő beszélt az “nem a magyar emberek igazságossága, az a gyurcsányi igazságosság”. Milyen igazságosság az, hogy az MSZP a kampányban arról beszélt, nem lesz tandíj, majd amikor hatalmon maradt, kiderült, mégis lesz tandíj és mindenki fizetni fog? – tette fel a kérdést. “Szerintünk ez nem is igazságos és nem is tisztességes” – adta meg a választ.

Az MSZP adócsökkentést ígért a kampányban, ám ma már ismert, hogy milyen mértékű adóemelés lesz. Ezt “hazugságnak hívják” – fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy ugyanez történt az egészségügy fizetőssé tétele esetében is. A fideszes politikus úgy vélte, Gyurcsány Ferenc nem akarja, hogy a magyar emberek sikereket éljenek át.

“Ő azt akarja, hogy Magyarországon a magyar emberek megszorításokat kapjanak, megsarcolják őket és igenis ez fájjon” – jelentette ki.

Pelczné Gáll Ildikó az ingatlanadó bevezetésének tervéről kijelentette: “a Fidesz elutasít minden adóemelést, elutasít minden új adónem bevezetését, mert ez az emberek további megsarcolását jelenti és a családokat hozza újabb nehéz helyzetbe”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik