Belföld

1200 riasztás volt a szélviharok miatt

Országszerte tart még a szélviharok és esőzések utáni károk elhárítása, a katasztrófavédelemhez eddig mintegy 1200 segítségkérő hívás érkezett. A MÁV már megjavította a leszakadt felsővezetékeket, de az ipolytarnóci vonalon buszokkal kellett kiváltani a vasúti járatot.

A csütörtöki vihar és felhőszakadás után még több száz helyen várnak a közintézmények, illetve a lakosok a szivattyúzásra, elsősorban Bács-Kiskun, Fejér és Veszprém megye településein. Veszélyforrást jelentenek a szél miatt kidőlt fák is, a szakembereknek még legalább 100-150 helyre kell emiatt kivonulniuk – mondta el Dobson Tibor, a katasztróvafédelem szóvivője.

A MÁV szakembereinek reggelre sikerült helyreállítaniuk a csütörtöki szélviharok miatt több helyen leszakadt vezetékrendszert, így a forgalom szinte mindenütt zavartalan – mondta el Kavalecz Imre a vasúttársaság szóvivője. Ahol még tart a munka, dízelmozdony vontatja a szerelvényeket. Az ipolytarnóci vonalon, ahol még kedd este a vasúti töltést alámosta a lezúduló víz, várhatóan még néhány hétig autóbuszok szállítják az utasokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik