Belföld

Vihar miatt állnak a vonatok a déli parton

Komoly gondokat okoz a vihar a vasúti forgalomban: a legtöbb késés a dél-balatoni vasútvonalon várható, ahol fák dőltek a sínekre: jelenleg szünetel a vasúti közlekedés – közölte a MÁV.

A Budapest–Siófok–Nagykanizsa–Keszthely vasútvonalon az átvonuló vihar 12 óra 30 perc óta gondot okoz a vasúti közlekedésben. Több helyen fa dőlt a felső vezetékre, a vasúti pályára, nincs áram a vezetékrendszerben. Emiatt jelenleg Fonyód és Szabadbattyán között állnak a vonatok. A Dombóvár–Gyékényes vasútvonalon, Kaposvárnál ugyancsak fa dőlt a pályára, továbbá Székesfehérvár és Aba-Sárkeresztúr között is kidőlt fa akadályozza a vonatok haladását.


Kidőlt fák miatt Pusztaszabolcs és Dunaújváros között nem közlekednek a vonatok, valamint Simontornya és Szabadegyháza között is szünetel a vasúti közlekedés. Nagydorog és Vajta között egy személyvonat motorkocsija egy tengellyel kisiklott, mert nekiütközött egy kidőlt fának, három ember könnyebben megsérült.


Tetemes késésekkel kell számolni: miután eltávolítják a kidőlt fákat a vasúti pályatestről dízelmozdonyok továbbíthatják a vonatokat. Közben a felső vezetéket is helyre kell állítani, a munkák akár egész délután is eltarthatnak.


Csütörtök hajnaltól szünetel a vasúti forgalom a salgótarjáni vasúti határátkelőhelyen, a szlovák oldalon bekövetkezett árvízi helyzet miatt – közölte a határőrség. Az éjszakai nagy esőzéseknek köszönhetően a füleki állomás körülbelül 1 méter mély vízben áll, mely még most is emelkedik. Ennek következtében várhatóan egy hétig nem lesz vasúti forgalom, ennek kiváltására délelőtt 10 órától vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat, amelyet a szlovák fél biztosit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik