Belföld

Legyen Ön a BKV hőse!

A BKV bájosan retró játékkal próbálja megóvni az új körúti villamosokat. Ha Ön úgy érzi, egy-két kattintással megállíthatóak a vandálok, ne tétovázzon tovább!

A közlekedési vállalat honlapján elkérhető játékban egy Combino villamos belsejében élhetjük ki rejtett biztonsági őri hajlamainkat. (Az első kocsik már ebben a hónapban forgalomba állnak, ezért itt az ideje, hogy a BKV megelőző intézkedéseket hozzon.) A stilizált belső térben feltűnő utasok egy idő múlva gonosz vandálokká válnak, akiket kitartó kattintgatással kell ártalmatlanná tenni. Rendes utasokra ne számítsunk, a BKV játékában az utasok – egy kivétellel – szemetelnek, felhasítják az üléshuzatokat, és – horribile dictu – almát árulnak. Rajtunk kívül egyetlen utas van, aki nem rongálja a közvagyont, de őt is az egérrel kell ártalmatlanítani: az egyetlen nyakkendős ember később ellenőrré válik. Ha egerünket elég sokáig rajta pihentetjük, akkor az ellenőr bérletünk láttán eltűnik a képről. Ugyanakkor a vandálok az ellenőr jelenlétében is vandálok, a közeg nincs segítségünkre önkéntes vagyonvédelmi fáradozásaink közepette.


Ha sikerrel járt, egy supermani jelmezbe öltözött alak fejére montírozhatja saját, vagy ellenségei fényképét. Ha ön minderre büszke, még ismerőseinek, vagy ellensége ismerőseinek is elküldheti az alkotást.

Szerettük volna elérni a BKV – egyébként segítőkész – sajtóosztályát, hogy megtudjuk: kiskorúak szórakoztatásán és intellektuális agylövésre vágyó felnőttek kielégítésén kívül milyen céllal hozták létre a Flash-játékot, de cikkünk írásakor a közlekedési vállalat sajtóirodáján senki nem vette fel a telefont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik