Belföld

Toller idős sofőrjének még nem volt balesete

A hétfőn balesetet szenvedett Toller László országgyűlési képviselő bízott sofőrjében, a 71 éves Szőke Jánosban, aki idén őszre tervezte visszavonulását a hivatásos szolgálattól.

A balesetben súlyos sérüléseket szerzett Szőke Jánost nyugdíjazása után alkalmazta az önkormányzat, mert Toller László maximálisan megbízott szaktudásában. A sofőrnek ezen a poszton eltöltött négy évtizedes munkája során egyetlen balesete sem volt – mondta el Pécs főjegyzője az MTI-nek csütörtökön. A sofőr korábban úgy nyilatkozott, ez év őszére tervezi visszavonulását a hivatásos járművezetéstől.

Újra kellett éleszteni

Pécs szocialista polgármestere hétfőn a 61-es úton Tamási és Dombóvár között szenvedett balesetet, gépkocsiját egy, egyszerre két kisteherautót szabálytalanul előző személykocsi szorította le az útról. A politikust szállító szolgálati gépkocsi sofőrje, Szőke János megpróbált kitérni, eközben leszorult az útpadkára, amely megdobta a járművet. A polgármestert és gépkocsivezetőjét, akik súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek, mentőhelikopter szállította Pécsre. Toller Lászlót még aznap este az idegsebészeti klinikán, Szőke Jánost a baleseti és kézsebészeti klinikán megműtötték. A férfit az ütközést követően újraélesztették, mellkasi zúzódásai vannak, ezenkívül könyök- és térdsérülést szenvedett.

Gyorsan mehetett

Az MTI még kedden megkérdezte a rendőrséget, hogy milyen sebességgel haladt a Toller Lászlót szállító autó. A rendőrség illetékese nem kívánt válaszolni, de a baleset egyik szemtanúja úgy nyilatkozott, a szolgálati autó jelentősen meghaladhatta a megengedett sebességet – tudta meg az MTI nem hivatalos forrásból.

Az MTI közszereplők kivételével nem szokta megnevezni a balesetet szenvedett személyeket, ezúttal azonban eleget tesz a városháza és a családtagok kérésének, akik azt szeretnék, hogy Szőke Jánost ne egyszerűen „sofőrnek” titulálják a sajtóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik