Belföld

Életveszélyes balesetet szenvedett Toller László

Toller László szolgálati autójával életveszélyes közlekedési balesetet szenvedett hétfőn a 61-es úton, Tamási és Dombóvár között – tájékoztatott a rendőrség.

Néhány perccel este hét óra után leszállt Pécsett az a mentőhelikopter, amely a súlyos koponyasérülést szenvedett Toller Lászlót szállította – jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. A helikopter a Pécsi Tudományegyetem Baleseti és Kézsebészeti Klinikája közelében ért földet.

Két perccel az első helikopter landolása után – ugyancsak a klinika közelében – leszállt a másik, a pécsi polgármester szolgálati autójának sofőrjét szállító mentőhelikopter is.

A baleset körülményeit a rendőrség a helyszínen vizsgálja. Az elsődleges vizsgálat szerint egy szemből érkező járművet előzött egy személykocsi, amelyet a Pécs polgármesterét szállító szolgálati autó sofőrje megpróbált kikerülni, eközben azonban leszorult az útpadkára, amely megdobta a járművet – tudta meg az MTI rendőrségi forrásból.

A balesetben Toller László és gépkocsivezetője súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. A mentőszolgálat országos szóvivője, Györfi Pál elmondta: több mint egy órás megfeszített munkával sikerült a sérültek állapotát stabilizálni, akiket ezután szállítottak mentőhelikopterekkel a pécsi klinikára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik