Belföld

Aba Botond: túl gyorsan hajtanak a villamosvezetők

A régi Ganz-villamosok számára „túl jó” az új áramellátási rendszer – magyarázta a sorozatos felsővezeték-szakadásokat a BKV vezérigazgatója, és hozzátette: az új Combinó villamosok forgalomba állításakor ezek a problémák meg fognak szűnni a Nagykörúton.

Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója elmondta, hogy napirend előtti tájékoztatójában Aba Botond azt is megállapította: a Combinók számára nem jelent majd gondot, hogy az új vezeték nagyobb feszültséget ad le, illetve az sem, hogy gyorsabban lehet haladni a villamosokkal. A járművezetők azonban esetenként még jelenleg is gyorsabb tempóban közlekednek a régi Ganz-villamosokkal, mint amennyire azok ezt bírnák. A vezérigazgató szerint ez az oka a felsővezetékek szakadásának.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta, hogy a főpolgármester Aba Botond szóbeli tájékoztatásától függetlenül írásos jelentést vár a BKV-tól a nagykörúti felsővezetékek szakadásának okairól. Egy civil közlekedési szervezet múlt pénteki közleménye szerint a rosszul megtervezett áramellátási rendszer az oka annak, hogy a BKV felsővezetékeinek hálózatában már tízszer történt szakadás. A civilek magyarázatot várnak a BKV és a város vezetésétől „a rosszul megtervezett és felelőtlenül kivitelezett, s ezért rendszeresen meghibásodó felsővezeték-rendszer”, a forgalmi zavarok, valamint a járművek leállása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik