Belföld

Felavatták a füredi aquaparkot

Balatonfüreden 3,5 hektáros területen, 2,5 milliárd forintos beruházással elkészült az aquapark, ahol 3500 látogatót tudnak fogadni egyszerre.

Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter az avatóünnepen elmondta: a Balaton a magyar turizmus kiemelt területe, s a döntéshozók komoly felelőssége – legyen polgármester, önkormányzati vagy parlamenti képviselő, avagy a kormány tagja -, hogy ezt a “nagyszerű és csodálatos lehetőséget a lehető legjobban kihasználjuk”.

A miniszter utalt arra, hogy a Balaton millióknak nyújt pihenést, üdülést, sok tízezer embernek viszont megélhetést biztosít. Megjegyezte: “nekünk mindkettőt szem előtt kell tartani”, s azzal törődni, hogyan lehet a Balatont “olyanná tenni, hogy még többen tudjanak ott pihenni” és még többeknek nyújtson munkát, megélhetést.

Lamperth Mónika szerint a füredi “nagyszerű aquapark egészen bizonyosan új lehetőségeket jelent a térségben” pihenésre, kikapcsolódásra, szórakozásra és a turizmus növekedésére is. Megjegyezte: az egész évben nyitva tartó vízi vidámpark a szezon meghosszabbítását is szolgálja, s remélhetően “intenzív vendégjárásnak lesz majd a színtere”.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere az ünnepségen elmondta: az aquaparkot felépítő budapesti Masped Csoport 2004-ben befejezte 1,1 milliárd forintos beruházással a más cég által évek óta félbehagyott, úgynevezett “görög falut” (az Annagora Bevásárló és Szórakoztató Centrumot), most pedig már felavatható a vízi vidámpark is. Megjegyezte: ezenkívül Balatonfüreden jelenleg három – egyenként száz szobás és négycsillagos – szálloda is épül. A polgármester hangsúlyozta: megújul idén 4 milliárd forintos beruházással a szívkórház körüli, történelmi városközpont is.

Kautz István, az aquaparkot létesítő Masped Rt. elnök-vezérigazgatója elmondta: tavalyelőtt az Azúr wellness szállodát avatták Siófokon, Balatonfüreden pedig az Annagora Centrumot, ezúttal pedig egy újabb, nagy területű vízi vidámparkot vehetnek birtokba Füreden az érdeklődők. Az Aquapark vellness központjában gőzfürdők, szaunák, illatkamrák működnek, van jégbarlang is és egy nagy élménymedence, az épületen kívül pedig 50 méteres hullámmedence, több élménymedence található. valamint 15 féle, különböző méretű, zárt és nyitott csúszda várja a vendégeket – tájékoztatott a vezérigazgató, hozzátéve: a medencék fűthetőek is. A vendégek kiszolgálását biztosítja az aquapark több vendéglátó egysége is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik