Belföld

Újabb útfelújítások a fővárosban

Hétfőn újabb útfelújítási munkálatok kezdődnek Budapesten: megújul a VI. kerületi Izabella és a XIII. kerületi Hegedűs Gyula utca burkolata – tájékoztatott a Fővárosi Önkormányzat.

A Podmaniczky-program keretében kezdődik az VI. kerület Izabella utca felújítása az útburkolat marásával, a munkálatokat a Király utca és a Podmaniczky utca között végzik. A felújítás keretében a marást követően két réteg új aszfalt kerül az útburkolatra, és a szegélyeket is átépítik. A munkálatokat a forgalom fenntartása mellett végzik, de sávszűkületre, illetve félpályás lezárásokra számítani kell. A kivitelezés teljes idejére 30 kilométer/órás sebességkorlátozást vezetnek be, és parkolni is tilos lesz ezen a szakaszon. A felújított utcát várhatóan június 30-án vehetik birtokba az autósok.

A XIII. kerületben a Hegedűs Gyula utca felújítása június 13-án, kedden kezdődik szintén az útburkolat marásával. A marást követően új aszfalt kerül az útalapra, illetve újjáépítik a szegélyeket. A munkálatokat a forgalom fenntartása mellett végzik, de útszűkületre, félpályás lezárásokra, sebességkorlátozásra, parkolási tilalomra kell számítani az erre közlekedőknek. Az útszakasz várhatóan július 1-jére készül el.

Tavaly a Fővárosi Önkormányzat – a Podmaniczky-program keretében – a rendszerváltás óta a legtöbb utat újította fel. Idén ennek a nagyszabású útfelújításnak a két és félszerese valósul meg: kétszáz kilométer új burkolat kerül az utakra, és a felújítássorozat minden budapesti kerületet, összesen 172 útszakaszt érint. Mindez gyorsabb közlekedést, kevesebb kátyút, átjárhatóbb Budapestet jelent – áll a Fővárosi Önkormányzat közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik