Belföld

Kirakatkiállítással javítanának a belváros arculatán

A használaton kívüli belvárosi üzlethelyiségek kirakatainak művészi berendezésével javítana a városképen az V. kerületi önkormányzat.

Élet költözik a belvárosi kirakatokba – ígérte Belváros-Lipótváros önkormányzata, amikor pályázatot tett közzé a bérlő nélküli boltok kirakatainak „dekorálására”. A rendhagyó program célja a városkép javítása mellett a fiatal művészek, iskolások, szervezetek alkotó tevékenységének támogatása.

A Fogadj örökbe egy kirakatot című akcióban azok a civil szervezetek, iskolák, művészek vehetnek részt, akik vállalják, hogy egy kirakatot saját műalkotásaikkal berendeznek és három hónapig rendben tartják.

Az önkormányzatnál május 30-ig várják a jelentkezőket a huszonkét utcafronti kirakat dekorálására, és várhatóan június közepére el is bírálják a pályázatokat. A másfél-két évtizede még forgalmas, de mára „kihalt” belvárosi főútvonalak problémája már a Fővárosi Közgyűlés napirendjére is téma volt. A testület áprilisi ülésén elfogadta a főváros kereskedelemfejlesztési stratégiáját. Ebben a többi közt a „kihalófélben lévő” belvárosi főútvonalak újra élővé tételét javasolták egy úgynevezett „főutca program” keretében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik